Öğrenci döven uzman çavuş hakim karşısında

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Şubat 2010 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da, belinde tabancasıyla birlikte okula gelip, oğlunun kavga ettiği öğrenciyi öğrenciyi dövdüğü iddiasıyla hakkında basit yaralama suçundan dava açılan uzman çavuş E.A.'nın yargılanmasına başlandı. Sanık uzman çavuş E.A, herhangi bir saldırı girişiminde bulunmadığını belirterek, "Görev bölgem olduğu için olay yerine silahla gitmem gayet normaldir" dedi.

Diyarbakır'da geçen yıl Mayıs ayında Bağlar İlçesi'ndeki Şehit Albay Galip Ekinci İlköğretim Okulu'nda okuyan, 7'nci sınıf öğrencisi oğlu O.A.'nın kavga ettiği, 6'ncı sınıf öğrencisi M.B'yi okul içinde dövdüğü iddiasıyla 'basit yaralama' suçlamasıyla hakında dava açılan uzman çavuş E.A., ilk kez hakim karşısına çıktı.

MÜDÜRÜN ODASINA GÖTÜRMEK İÇİN KOLUNDAN TUTTUM

1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlayan davanın duruşmasına, sanık uzman çavuş E.A. ile mağdur M.B., babası Abdullah B. ve avukatları hazır bulundu. İddianamenin okunmasının ardından sanık uzman çavuş E.A savunmasında, suçlamaları kabul etmedi. Oğlunu döven M.B'nin yanına gidip, "oğlumu niye dövdün" dediğini anlatan E.A., "Herhangi bir darp girişiminde bulunmadım. Kolundan tutup, müdürün yanına götürmek istedim. Olaydan sonra benim oğlumun da psikolojisi bozuldu. Bunu dair de rapor aldık" dedi.

BENİ KORİDORDA DÖVDÜ

Okul içinde uzman çavuş tarafından dövüldüğü iddia edilen 7'nci sınıf öğrencisi M.B.'nin babası Abdullah B., mağdur olarak ifade verdi. Olaydan sonra oğlunun hastaneye kaldırıldığını söyleyen baba Abdullah B., sanık uzman çavuştan şikayetçi olduğunu söyledi. Okul içinde uzman çavuştan dayak yiyen E.A ise ifadesinde, "Dersteyken müdürün beni çağırdığını söylediler. Müdür odasına gittiğim sırada koridorda bekliyordu. Daha sonra yanıma gelerek beni dövmeye başladı" dedi.

M.B'nin avukatları Erdem Kaya ile Bişar Sercan da, olayın sadece basit yaralamayla sınırlı olmadığını, ayrıca tehdit, hakaret ve ateşli silahlar kanununa muhalefet suçunu düzenleyen 6136 sayılı yasaya muhalefet suçlarının da gerçekleştiğini savundular. Mahkemenin görevsizlik kararı vererek dosyayı bir üst mahkemeye gönderilmesini isteyen müdahil avukatları, olaya ilişkin basın kuruluşlarından çekilen görüntülerin istenilmesini istedi.

MAHKEME GÖRÜNTÜLERİ İSTEYECEK

Yeniden söz alan sanık uzman çavuş E.A, olay yerine askeri kıyafetler ve silahıyla gitmesine normal olduğunu belirterek, "Görev bölgem olduğu için olay yerine silahla gitmem gayet normaldir" dedi. Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, tanık ifadeleri ve basın yayın organlarında çıkan görüntülerin istenerek, dosyaya konulması için duruşmayı erteledi. Dosyanın üst mahkemeye gönderilmesi yönündeki talebi ise, daha sonra değerlendirmek üzere erteledi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'ndeki Şehit Albay Galip Ekinci İlköğretim Okulu'nda, geçen yıl 21 Mayıs'ta, babası uzman çavuş olan 7'nci sınıf öğrencisi O.A. ile 6'ncı sınıf öğrencisi M.B., teneffüste futbol oynarken kavga etti. Öğretmenlerin müdahalesiyle kavga eden öğrenciler ayrıldı. Oğlunun dövüldüğü haberi üzerine üniformasıyla okula gelen uzman çavuş, oğlunun kavga ettiği M.B.'yi dersten, "Müdür çağırıyor" dedirterek sınıftan çıkarıp, tekme tokat dövdüği iddia edildi. Kendisine müdahale eden okul yöneticileri ve öğretmenlerle de tartışan uzman çavuşun, öğrenciyi dövmesi ve öğretmenlere bağırıp çağırması cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber